tisdag 4 mars 2014

Vilken dag!!!

Ledighetskommitten ägnade dagen till ära i telefonen...större delen av dagen iförd pyjamas & morgonrock. Lagom tempo liksom. Vid kl 14 började jag reda ut tisdagen och började baka semlor. Blev så sugen. Blandade ihop mina ingredienser och slängde upp dem på en plåt. Kändes inget vidare! Det blev typ kardemummapitabröd. Dessutom med för mycket kardemumma. Smakade av en torr & besk eftersmak. I soporna med skiten bara!!! 

Så flög fan i mig. Ska inte jag klara av att baka LCHF-semlor, så fan heller!! Nytt försök...hade på känn vad som blev fel. I receptet stod det "3 ägg" och jag hade XL-ägg så smeten blev ju helt enkelt för lös. Så gång nr 2 tog jag bara två ägg och bullarna blev runda och fina. Däremot hade jag glömt att de stod i ugnen så de sprack lite på ytan men de är saftiga & goda inuti. Till nästa år ska jag göra dem hälften så stora för jäklar vad mättande de var! Nu, fortsatt chill och ledig dag :) 


Åh, by the way...älskar lite humor. Med ett uns av 5-åringsmentalitet ...det var inte jag och förresten var den trasig när jag tog den :)


2 kommentarer:

  1. Glömde att det var semmeldagen igår, så det får bli en annan dag....Ser syndigt god ut, vilken tur att du inte gav upp....Kramisar Tina

    SvaraRadera
  2. Tack!!! Ja det var ytterst lyckat att inte ge upp :)

    SvaraRadera