söndag 17 augusti 2014

Jobbsöndag

Ingen sovmorgon fick jag heller eftersom gubben skuttade upp kl 8 & letade efter en doppvärmare. För er icke saltvattensakvariumsinsatta (heter det så?) ;) kan undertecknad informera om att det är en pryl som er ut som en dildo som man har hängande i vattnet i akvariet för att det ska hålla rätt temperatur. Doris har ju liksom ingen kofta hon kan dra på sig när det kommer höstströmmar i burken.


Så lite seg klev jag upp jag med och startade dagen med kaffe & Berocca på ballen i sällskap med piggex. Lallade iväg till affären & köpte mjölk åt ovan nämnda person som absolut inte kan dricka kaffe svart...har för mig att jag skrev nåt blogginlägg för typ 1,5 år sen om att jag skulle lära mig att dricka kaffe svart. För er som suttit och bitit på naglarna och med spänning väntat på resultatet så kan jag meddela att jag utan att ens reflektera över det numera enbart dricker svart kaffe. Nu tappade jag tråden...men...där gick jag och svettades i solen iförd mysbrallor och flipflops. Gick in i porten (på ena sidan huset) åkte upp i hissen till min kära 4:e våning och gick ut på balkongen (på andra sidan huset) och satte mig med min kaffe under parasollet och avnjöt min kaffe i regnet. Nåja, njöt av smattrandet mot parasollet gjorde jag iaf. Undrar om jag suttit i sol om jag befunnit mig på andra sidan huset?

Nu har jag smällt i mig en frukost bestående av kesoplättar och hallonkvarg. Attans vad gott det är!


För er som undrar hur dessa delikata plättar, som med fördel kan ätas till frukost, lunch, mellis, middag & nattamat tillagas, så gör såhär:

Häll 2dl keso, 2 ägg, lite salt & 1,5msk fiberhusk i en skål & kör ihop till en jämn smet med mixerstaven. Klicka ner i smörad panna och stek på typ 6:an/7:an. Du ser när ovansidan ser "torr" ut och det går att vända på dem. Ha tålamod, det tar ett par minuter. Receptet är dubbel sats och beroende på hur stora plättar du vill ha så får du ut 6-8 st. Jag köper antingen naturell kvarg och mixar med de bär jag är sugen på eller så köper jag Lindahls kvarg med hallonsmak. Den lilla burken med 150g innehåller inget tillsatt socker och väldans lite kolhydrater :) Så tillsätter jag lite grädde och rör ihop. Mums!

Nu ska jag ta mig in i rummet där det strilar vatten från taket och blaska av ställen det kan tänkas lukta illa om...ja, jag borstar tänderna i duschen :) Sen är det avfärd mot Bertil igen. Ha en härlig söndag.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar