måndag 16 september 2013

Träningsvärk?!

 ...i armarna!!! Vilket skämt... Det är ju liksom inte armarna man använder när man dyker. Måste vara av allt klättrande i stegar och bändande med luftflaskor och annat skit. Nu känner jag att jag kan skriva lite om gårdagens dykelände...ja jag vet, lyxproblem men ändå något jag som kund betalar för.

När vi gick till tidigare nämnda dykcenter och skrev på papper & betalade så var det en strid ström med folk där och vi blev skickade än hit än dit för att sitta och fylla i formulär. I receptionen frågade de när vi dök senast och vi svarade sanningsenligt (vilket också går att läsa sig till i loggböckerna tjejen hade i handen) att det var drygt sex månader sen. Ahhhhhhh...hon ser beklagande på oss och säger att deras gräns är sex månader. Allvarligt!!! ALLA andra dykcenter vi varit på har ettårsgräns och då ska tilläggas att det är SVÅRA dyksighter, medan dessa är som en swimmingpool. Vi har 80+ dyk i ryggen och är AOW- (advanced open water) certade och våra senaste dyk har varit väldigt krävande avseende strömmar & sånt. Så tjejen ringer föreståndaren och vi "får lov" att dyka ändå utan att betala för ett reviewdyk. Amen tack för fisken och ajöss liksom. Vi borde tagit vårt pick & pack & gått vidare trots rekommendationerna men OK - vi kör!

Sen kommer dykdagen och vi tar våra grejer och går bort till centret för att prova den utrustning vi inte har med oss. Vår dykguide för dagen, Chris, frågar om vi har egna masker etc och vi svarar att det har vi-inga frågor på det. Vanligtvis brukar guiden fråga hur många dyk man har om de inte läst på och vilken grad på cert man har och sånt. Men nä! Hoppar på båten och börjar skruva ihop utrustningen och då kommer hon med masker från firman och säger att vi måste använda dem. Men vi har ju våra egna (för er som inte dyker kan jag inte nog poängtera att det är en mask man köper FÖRST Att inte se nåt under ett dyk eller att ha problem med läckage och annat skit förstör ju hela upplevelsen liksom) !!! Argumentet var att vi har inga snorklar på våra masker...jamen som AOW behöver man inte det! Ska vi dyka eller snorkla? Svaret var att det var deras policy att alla har snorkel och det skrev vi tydligen på när vi fyllde i formulären på centret. ALLVARLIGT?! Jag har aldrig sett Alex så förbannad. Han gick i klinch med boatmastern och tog konflikten, frågade om man skulle ha "nån jävla advokat när man ville dyka med dem". Boatmastern vägrade låna ut snorklar eftersom de var märkta med samma nummer som lånemaskerna. Alex argumenterade för att man kunde ju para ihop dem efteråt men då sa boatmastern att man kunde tappa snorkeln under dykturen. Alex sa att vi då skulle ersätta de förlorade snorklarna ekonomiskt men det var inte heller ett alternativ. Då sa Alex att då får vi väl skita i att dyka då och kräva pengarna tillbaka. Boatmastern gav då upp och lånade ut två snorklar (som bara är i vägen under hela dyket till stor irritation) under stort hyschpysch och under förutsättning att inte berätta för någon. WHAT?! Allvarligt?! En 100B-snorkel och much ado for noting.

Note to self: fråga nästa gång om man måste låna snorkel.

Dyken då?! Crap! Crap and crap! Dålig sikt, inget liv och det kändes som en evighet att vara under ytan i 45min. Manometern var vattenfylld så jag visste inte hur djupt vi var och ingen av oss hade dykdatorer så vi visste inte hur länge vi varit nere. Alex spänne som håller fast tanken på BCD:n var säkert inte utbytt på tio år och kardborrebandet därtill hade ingen fästning WHAT so ever. Så två gånger per dyk så tappade Alex tanken och jag fick ägna mig åt att trycka tillbaka den och böka...Chris reagerade inte ens på att vi höll på med nåt strul. Noll koll! Hon verkade mest vara intresserad av att dyka för egen räkning. Efter dyken sa jag till henne att "firman vill nog byta ut det där" och fick ett ja kanske det till svar.

Nä, nog med gnäll och ett slutord:
Aldrig mer Crystal divers.

2 kommentarer:

  1. Å vad tråkigt att det ska bli sådär när man längtat så efter nåt!! Hoppas på bättre lycka nästa gång!! Men njut av ledighet o semester!! :)

    SvaraRadera
  2. Jamen tack Jessica. Vi provar ny firma imon...

    SvaraRadera